AANKONDIGING

Scroll verder

For versions in: English, French and German - see below.

07-12-2022

Cornelis Vrolijk nu officieel strategische partner van Krijn Verwijs

Joint venture versterkt strategie voor beide familiebedrijven

De in juni dit jaar getekende intentieverklaring tussen Cornelis Vrolijk en Krijn Verwijs is afgelopen  week bekrachtigd. Beide bedrijven bundelen hun krachten om gezonde, betrouwbare en verantwoorde producten uit de zee ‘van schip naar schap’  te leveren aan de Europese consument. Deze stap sluit aan op de ambitie om een kwalitatief hoogstaand, gezond en duurzaam product voor menselijke consumptie te produceren.

Door deze samenwerking worden schaalvoordelen gerealiseerd en kunnen de bedrijven hun  verdere groei in het visschap nog beter vorm geven. Beide bedrijven genieten een rijk netwerk waarin de vraag naar duurzame en gezonde producten steeds groter wordt.

07-12-2022 - Announcement

ENGLISH:
PRESS RELEASE - Cornelis Vrolijk is now officially a strategic partner of Krijn Verwijs  
GERMAN: 
DU PRESSEMITTEILUNG - Cornelis Vrolijk ist jetzt der offizielle strategische Partner von Krijn Verwijs
FRENCH: 
FR COMMUNIQUE DE PRESSE - Cornelis Vrolijk devient officiellement le partenaire stratégique de Krijn Verwijs 

--------------------------------------------------------------------------------------------

21-06-2022 - Announcement

Cornelis Vrolijk strategische partner van
Krijn Verwijs

Joint venture versterkt toekomststrategie  voor beide bedrijven

Beide in 1880 opgerichte familie bedrijven ondertekenden een intentieverklaring waarbij Cornelis Vrolijk gaat deelnemen in de schaal- en schelpdieractiviteiten van Krijn Verwijs.  De familiebedrijven bundelen hun krachten om gezonde, betrouwbare en verantwoorde producten uit de zee ‘van schip naar schap’  te leveren aan de Europese consument. Door deze samenwerking worden schaalvoordelen gerealiseerd en kunnen de bedrijven hun ambitie van verdere groei in het visschap nog beter vorm geven.

Zowel Cornelis Vrolijk als Krijn Verwijs hebben de ambitie om de regisseur van het visschap te worden. Door hun decennialange ervaring in de vissector kunnen zij helpen het visschap te vullen met gezonde producten. Innovaties, zoals ready-to-eat mosselen, in Nederland machinaal gepelde garnalen en een rijk aanbod in vissoorten, zorgt voor een divers en vernieuwend portfolio. De producten worden duurzaam gevist en gekweekt, waarbij beide bedrijven continu zoeken naar verbeteringen op  het gebied van CO2 reductie en circulariteit.

“Met Cornelis Vrolijk als complementaire partner, bundelen we onze krachten en voegen we waarde toe aan ons bedrijf. Het verbetert onze regionale en internationale positie, versterkt ons productportfolio, intensiveert onze innovatietrajecten en onze rol binnen de eiwittransitie,” licht Caroline Verwijs, directeur Krijn Verwijs Yerseke, toe. “Wij blijven Krijn Verwijs,  een familiebedrijf dat zich met hart en ziel inzet voor de schelpdiersector en daarbij het belang onderstreept van een gezonde Nederlandse mossel- en oestersector. We behouden ook onze Premier-brand en slogan, ‘Seafarmers by Nature,’ waaronder we onze producten verkopen.”

Annerieke Vrolijk, algemeen directeur van Cornelis Vrolijk: “In Krijn Verwijs hebben wij een partner gevonden die net als wij het familiegevoel, dat zich kenmerkt door vakmanschap, vertrouwen, loyaliteit en duurzame relaties, hoog in het vaandel heeft staan.” Daarnaast sluit de strategie van het bedrijf uit Yerseke naadloos aan bij  de van schip naar schap strategie van Cornelis Vrolijk.

De 50-50 joint venture ambieert versterking in de keten en een gezamenlijke verkoopstrategie op het gebied van vis, schaal- en schelpdieren. Beide bedrijven verwachten met deze samenwerking de groeiambities voor de komende jaren waar te maken. Hierbij spelen duurzame en intensieve relaties met de kwekers, het voortzetten van het familiebedrijf en het borgen van de voedselzekerheid een cruciale rol.

 

ENGLISH: PRESS RELEASE - Cornelis Vrolijk joins Krijn Verwijs as strategic partner
GERMAN: DU PRESSEMITTEILUNG - Cornelis Vrolijk strategischer Partner von Krijn Verwijs
FRENCH: FR COMMUNIQUE DE PRESSE - Cornelis Vrolijk, partenaire stratégique de Krijn Verwijs

 

Over Krijn Verwijs Yerseke

In de Verwijs-familie draait alles om de zee. Dit is namelijk de bron. Daar worden heerlijke en voedzame schelpdieren gekweekt en geoogst. “Onze overgrootvader Pieter Verwijs begon in 1880 met het kweken van oesters. Sinds we ons kunnen herinneren, leven we dus met en van de zee. We zijn trots dat we zijn nalatenschap met Premier kunnen voortzetten en zorgen er elke dag voor dat onze klanten over de hele wereld kunnen genieten van een volledig assortiment schaal- en schelpdieren en zeegroenten,” vertelt Caroline Verwijs, directeur van Krijn Verwijs Yerseke. Krijn Verwijs vervult een  actieve rol in de gehele productieketen van bron tot bord, zij zijn in staat om  uitstekende kwaliteit te behouden en de meest verse producten te leveren. Het  innovatieteam van Krijn Verwijs voorziet de markt continu van nieuwe en inspirerende mogelijkheden. Ze doen geen concessies ten koste van het milieu. De missie van het bedrijf is om  de zee beter en gezonder achterlaten voor toekomstige generaties. (www.krijnverwijs.com)

 

Over Cornelis Vrolijk

De basis voor Cornelis Vrolijk is gelegd in 1880 door Frank Vrolijk op Scheveningen. Het familiebedrijf is de laatste jaren uitgegroeid tot een familie van bedrijven actief in de kweek, vangst en verwerking van vis en garnalen. Al meer dan 100 jaar halen onze vakmensen de beste producten uit de zee. Cornelis Vrolijk is actief in de hele keten, van schip naar schap, waarbij kwaliteit, betrouwbaarheid en duurzaamheid belangrijke waarden zijn. Voor meer informatie kijk op:  (www.cornelisvrolijk.eu)

Voor meer informatie:

Krijn Verwijs Yerseke
communication@verwijs.com

 

Cornelis Vrolijk
communicatie@cornelisvrolijk.eu